Правило № 1: Всяка добра реч пред публика трае между 20 и

...
Правило № 1: Всяка добра реч пред публика трае между 20 и
Коментари Харесай

Добрата реч - кратка, но силна

Правило № 1: Всяка добра тирада пред аудитория трае сред 20 и 30 минути.

Речите са огромно предизвикателство. Трудно е да се задържи вниманието на хората дори за 5 минути. Поколението на последните 20 години е в прекомерно огромна степен изложено на непрекъснатите осведомителни офанзиви на медиите и рекламата. Това докара до недостиг на внимание. Хората с проблеми в концентрацията стават от ден на ден, разяснява уеб сайтът Marketing.About.

Дори да имате зала с 50 души, пристигнали на вечеря, всички те имат доста други благоприятни условия, с изключение на да ви слушат. Отегчената част от публиката постоянно може да извади смарт телефона си и да стартира да сърфира.

Лекторите и експертите в областта на мотивационното говорене, също изпускат вниманието от надзор. Как може да бъде оказан резултат върху публиката?

Една от най-популярните и велики речи в американската история да вземем за пример е тази на президента Ейбрахам Линкълн. Ефектът й се дължи на умеенето да се оповестяват големи идеи със мощ и по предопределение.  Речта е дълга единствено 278 думи . С нея Линкълн потвърждава, че словото не би трябвало да бъде дълго, а състоятелно. Дали този извод значи, че когато са ви оставили половин час можете да говорите 3 минути? Не. Това значи, че обществените лица не трябва да бъркат изчерпателност с дълготрайност.

Когато множеството хора видят тирада от една страница, постоянно реагират интуитивно и споделят, че толкоз малко думи евентуално не биха оказали резултат или може би биха изглеждали несериозно и неуважително към публиката. Хората постоянно бъркат като мислят, че от колкото повече страници се състои един документ, толкоз по-голям е той.

Замислете се, в епохата на свиващото се внимание и телевизионния тон към този момент никой не се оплаква, че речта, която слуша, е прекомерно дълга. Добрата тирада е къса, без значение дали става дума за представянето на нова идея за реклама пред евентуален клиент, за показване на компанията пред сътрудници или за препоръки към стажанти и студенти. Тя е произнесена с страст и внушава увереност. 

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР